Fors missionsförsamling

Vi vill vara en församling för hela livet,
där mötet med Jesus Kristus förvandlar
– mig, dig och världen.

Fors Missionsförsamling består av 56 medlemmar (januari 2018) i olika åldrar och livssituationer. Det vi har gemensamt är tron på Jesus Kristus som frälsare och Herre. Vi verkar med utgångspunkt i samhället Fors och bygden däromkring i Avesta kommun i södra Dalarna. Vi är en del av Equmeniakyrkan.

De flesta söndagar och helgdagar samlas vi för att fira gudstjänst i Missionskyrkan. Ofta är det klockan 11, men även andra tider och platser förekommer, så se programmet för att veta säkert. Gudstjänsterna är öppna för alla som vill delta, både medlemmar i församlingen och andra vanliga och ovanliga människor. Att fira gudstjänst har flera syften, det handlar om att tillbe Gud, vittna om Jesus Kristus och bli uppbyggda av den Helige Ande.

På torsdagskvällar under terminerna har vi samlingar för Bibelsamtal och bön. Då studerar vi Bibeln, samtalar och diskuterar om det vi läser samt ber tillsammans. Även dessa samlingar är öppna för alla som vill delta, liksom det mesta som händer i församlingen.

Vi har ett gott samarbete med By-Folkärna pastorat av Svenska kyrkan. De hyr in sig i våra lokaler för sin verksamhet här i Fors. För att läsa mer om det se  www.svenskakyrkan.se/by-folkarna

Letar du efter en lokal att hyra i Fors för t ex ett föreningsmöte eller en fest? Det finns möjligheter att hyra missionskyrkan. Källaren består av en samlingslokal, pentry och toaletter och kostar 500 kr/gång. För hela kyrkan där även kyrksalen och det lite större köket ingår tar vi 800 kr/gång. För att veta mer, prata med vår uthyrningsansvarige, Ove Norman, tel 0226-303 90. Observera att församlingens lokaler är drogfria, det innebär att vi inte hyr ut till fester där det är tänkt att serveras alkohol.

I Fors missionsförsamling har vi kontakt med och ber för en missionärsfamilj i Ecuador, Petter och Andrea Hermansson. För att läsa mer om dem se familjen Hermanssons blogg.

Lite Historia om oss

Pastorer och styrelser